Seler naciowy zapiekany z serem
Seler naciowy 500 g
Cebula 100 g
Masło 50 g
Ser żółty 60 g
Sok z cytryny 1 łyżka
Kurkuma 1 łyżeczka
Pieprz, sól do smaku
Sposób przygotowania:
- Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle.
- Seler naciowy pokrojony na drobne kawałki dodajemy do cebuli.
- Dodajemy sok z cytryny, kurkumę i dusimy pod przykryciem.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Smarujemy masłem żaroodporne naczynie.
- Wykładamy podduszony seler do naczynia żaroodpornego.
- Posypujemy startym serem.
- Żaroodporne naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200oC.
- Zapiekamy do
momentu aż ser się rozpuści.
Komentarze
Prześlij komentarz