Jajko sadzone w papryce - proste do wykonania!! Pokrój paprykę w poprzek, lekko ją podsmaż i usmaż w niej jajka!! Udekoruj wiosenną surówką z rzodkiewek, zielonego ogórka i kiełków!!! Miłego dnia!!
Konkurs "Ale Ciacho" Było naprawdę słodko i kolorowo!!! I miejsce I Ku N Mateusz Janus Mateusz Gołębiewski II miejsce III Ku NPaweł Sztybrych i Janusz Majewski III kN III miejsce I Ku Karolina Lauk Natalia Gorzelak
W dniu 2 kwietnia odbył się w naszej szkole konkurs ,,Ale Ciacho" organizowany przez nauczycielki zajęć praktycznych . Konkurs organizowany był już po raz drugi, adresowany był do uczniów naszej szkoły o profilu kucharskim. W 2018 roku młodzież musiała wykazać się pomysłowością podczas składania tortów, natomiast w tym roku uczniowie dekorowali według własnego pomysłu mazurki. Konkurs cieszył się ogromnym zainteresowaniem, przyszli kucharze przygotowali aż 20 mazurków. Młodzież w zmaganiach konkursowych wykazała się samodzielnością, kreatywnością. Komisja konkursowa miała bardzo trudny orzech do zgryzienia, ponieważ każdy mazurek był przepiękny. Ostatecznie udało się wyłonić trzy pierwsze miejsca. Wszyscy uczestnicy otrzymali dyplom oraz nagrody rzeczowe dzięki przychylności sponsorów. Serdecznie wszystkim gratulujemy.
W dniach 29-31.03.2019 r. w Radomiu odbył się XIII Ogólnopolski Konkurs Wiedzy Kucharskiej dla Młodzieży Niepełnosprawnej z Branżowej Szkoły I i II Stopnia. W konkursie brały udział reprezentacje ośrodków z Poznania, Bydgoszczy, Tarnowa, Warszawy, Kielc, Lublińca, Żar, Sławna, Otwocka, Wrocławia, Radomia i oczywiście Ośrodka z Łodzi. Nasi uczniowie dzielnie reprezentowali SOSW nr 1 w Łodzi. W konkurencji indywidualnej Andżelika Sulima z klasy III kucharz zajęła IV miejsce, Karolina Lauk z klasy II kucharz zajęła V miejsce , Żaneta Kujan zajęła VIII miejsce. Jako Ośrodek zespołowo zdobyliśmy IV miejsce. Wyniki XIII Ogólnopolskiego Konkursu Wiedzy Kucharskiej: W kategorii indywidualnej – szkoła branżowa I stopnia - miejsce I – Wioletta Stora - Żary - miejsce II – Bartosz Wankowski - Żary - miejsce III – Szcz...
Komentarze
Prześlij komentarz