Jabłka w cieście naleśnikowym
Jesienią najlepiej smakują jabłka.
Oto nasza propozycja na smaczne jabłka w cieście naleśnikowym, sporządzona przez klasę III kucharz.
Oto nasza propozycja na smaczne jabłka w cieście naleśnikowym, sporządzona przez klasę III kucharz.
Jabłka w cieście |
Jabłka w cieście |
1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki mleka
1 jajko
mała szczypta soli
2 jabłka
cynamon
olej do smażenia
cukier puder
- z mąki, mleka, jajka sporządzić jednolitą masę.
- jabłka umyć, obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne. Jabłka pokroić na plasterki o grubości ok. 7 mm. Oprószyć szczyptą cynamonu.
- pokrojone jabłka zanurzyć w cieście naleśnikowym
- rozgrzać olej na patelni, włożyć jabłka uprzednio zanurzone w cieście.
- smażyć na złoty kolor z dwóch stron, 3 minuty z każdej strony.
- podawać posypane cukrem pudrem
Komentarze
Prześlij komentarz