Jabłka w cieście naleśnikowym

Jesienią najlepiej smakują jabłka.
Oto nasza propozycja na smaczne jabłka w cieście naleśnikowym, sporządzona przez klasę III kucharz.
Jabłka w cieście
Jabłka w cieście













1/2 szklanki mąki
1/2 szklanki mleka
1 jajko
mała szczypta soli
2 jabłka
cynamon
olej do smażenia
cukier puder


  • z mąki, mleka, jajka sporządzić jednolitą masę.
  • jabłka umyć, obrać ze skórki, wyciąć gniazda nasienne. Jabłka pokroić na plasterki o grubości ok. 7 mm. Oprószyć szczyptą cynamonu.
  • pokrojone jabłka zanurzyć w cieście naleśnikowym
  • rozgrzać olej na patelni, włożyć jabłka uprzednio zanurzone w cieście. 
  • smażyć na złoty kolor z dwóch stron, 3 minuty z każdej strony.
  • podawać posypane cukrem pudrem 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Kurs Carvingu