Seler naciowy zapiekany z serem

Składniki:
Seler naciowy 500 g
Cebula 100 g
Masło 50 g
Ser żółty 60 g
Sok z cytryny 1 łyżka
Kurkuma 1 łyżeczka
Pieprz, sól do smaku

Sposób przygotowania:
  • Cebule kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle.
  • Seler naciowy pokrojony na drobne kawałki dodajemy do cebuli.
  • Dodajemy sok z cytryny, kurkumę i dusimy pod przykryciem.
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Smarujemy masłem żaroodporne naczynie. 
  • Wykładamy podduszony seler do naczynia żaroodpornego.
  • Posypujemy startym serem.
  • Żaroodporne naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200oC. 
  • Zapiekamy do momentu aż ser się rozpuści.



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Kurs Carvingu

XII Ogólnopolski Konkurs Wiedzy Kucharskiej