Majóweczka

Jak "majóweczka" to piknik i grillowanie czas zacząć....



A do grillowanej kiełbasy i kaszanki proponujemy smaczną prostą w przygotowaniu surówkę

SKŁADNIKI:
pół małej kapusty pekińskiej
mały  ogórek zielony
pół czerwonej papryki
pół puszki kukurydzy konserwowej
pęczek rzodkiewek
pół pęczka koperku
sól
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki wody
łyżeczka cukru
1 łyżka octu winnego 


Kapustę posiekać, ogórka pokroić w półplastry, rzodkiewki w półplastry, paprykę w paseczki. Dodać kukurydzę. Wszystkie składniki wymieszać z siekanym koperkiem. Z oliwy, octu, wody i cukru sporządzić sos. Polać surówkę, doprawić solą. 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Kurs Carvingu